Upplägg

Teori

Du behöver plugga i boken för att får fakta och sedan öva på teorifrågor hemma. Teoribok, körhäftet och dataprov finns att köpa från receptionen här på körskolan. 

Om VI BOKAR upp ditt teoriprov på Trafikverket måste minst ett av dataprov vara godkänt innan du får göra provet! Du måste ha 57 poäng vid första försöket. Du ska göra proven senast 24 "vardagstimmar" före datumet för det bokade provet på Trafikverket. Om DU SJÄLV BOKAR ditt teoriprov behöver inte vi godkänna dig på teorin. Då är det du som ansvarar för att du är redo. 

Legitimation ska medtagas vid provet på Trafikverket.

Körning

Boka in alla dina lektioner så att det inte blir några onödiga uppehåll när schemat blir fullt. Vi rekommenderar att du övar så mycket som möjligt hemma mellan körlektionerna på trafikskolan. Detta minskar dina kostnader och ökar din erfarenhet. Tänk dock på att bara öva de moment som du gått igenom på trafikskolan. 

Vi hoppas på förståelse för att vi ibland måste avboka lektioner, tex när elever får en tid för uppkörning på Trafikverket. När din utbildning närmar sig slutfasen bokar vi in ”KÖRSLUTPROV” och RISKUTBILDNING 1 OCH 2.

Risk 1 handlar om farliga beteenden i trafiken och på andra trafikskolor alternativt bokar vi in dig hos Gillinge.

Risk 2 görs på Gillinge halkbana. Körslutprovet görs på trafikskolan för att få ett "kvitto" på att du är klar och att du kan hantera provstressen.

Vid uppkörningen behöver du inte göra en felfri körning, men dina misstag får inte innebär en fara för dig eller dina medtrafikanter. Enstaka problem med felaktiga placeringar, hastighetsöverträdelser och manövreringsproblem kan dock ibland överses med. Det får inte handla om genomgående fel i dessa avseenden. Legitimation medtages vid provet på Trafikverket.