Upplägg

Teori

Lärarledd teoriundervisning i grupp finns tillgänglig vart tredje veckan i månaden, på måndagar kl. 12.50 till 14:20, tisdag och onsdag kl. 12:50 till 13:50. Du får gå på lärarledd teoriundervisning så länge du önskar men normalt sett är en vecka måndag till onsdag tillräckligt. Allt teorimaterial; böcker, körhandledning och dataprov ingår. 

Om VI BOKAR upp ditt teoriprov på Trafikverket måste minst ett av våra dataprov vara godkänt innan du får göra provet! Du måste ha 57 poäng vid första försöket. Du ska göra proven senast 24 "vardagstimmar" före datumet för det bokade provet på Trafikverket. Om DU SJÄLV BOKAR ditt teoriprov behöver inte vi godkänna dig på teorin. Då är det du som ansvarar för att du är redo. 

Legitimation ska medtagas vid provet på Trafikverket. Om du går på vår te- oriundervisning är chanserna mycket stora att du klarar provet. Vi ligger på drygt 90% godkända elever vid första försöket på Trafikverkets teoriprov! Du kommer att få instuderingsfrågor vid köpet av ditt körkortspaket med sidhänvisningar till teoriboken. Läs dessa sidor särskilt noga och förberedd dig på så sätt inför teorikursen.

Efter teorikursen ska du göra 4 st vägmärkesprov (finns i receptionen) och därefter kan du börja med teoriproven 1- 8 på dator. Om du har 45 poäng eller mer när du kör det första provet tittar du igenom felsvaren, sedan gör du nästa prov. Gör inte om något av proven förrän du gjort alla åtta. Sedan är det dags att göra slutprov 1 och 2.

Körning

Boka in alla dina lektioner så att det inte blir några onödiga uppehåll när schemat blir fullt. Vi rekommenderar att du övar så mycket som möjligt hemma mellan körlektionerna på trafikskolan. Detta minskar dina kostnader och ökar din erfarenhet. Tänk dock på att bara öva de moment som du gått igenom på trafikskolan. 

Vi hoppas på förståelse för att vi ibland måste avboka lektioner, tex när elever får en tid för uppkörning på Trafikverket. När din utbildning närmar sig slutfasen bokar vi in ”KÖRSLUTPROV” och RISKUTBILDNING 1 OCH 2.

Risk 1 handlar om farliga beteenden i trafiken och kan göras på trafikskolan.

Risk 2 görs på Gillinge halkbana. Körslutprovet görs på trafikskolan för att få ett "kvitto" på att du är klar och att du kan hantera provstressen.

Vid uppkörningen behöver du inte göra en felfri körning, men dina misstag får inte innebär en fara för dig eller dina medtrafikanter. Enstaka problem med felaktiga placeringar, hastighetsöverträdelser och manövreringsproblem kan dock ibland överses med. Det får inte handla om genomgående fel i dessa avseenden. Legitimation medtages vid provet på Trafikverket.